Síguenos en:

Mujeres en Blog

Publicado el noviembre 21st, 2017 | por (Admin) Ana Satchi

0

Mujeres en Blog: Wikidones

FacebookTwitterWhatsAppGoogle+Compartir


WIKIDONES és un projecte de La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, que compta amb el suport de la Regidoria de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració d’Amical Wikimèdia i Eduxarxa.

Wikidones és una proposta de treball col·lectiu per promoure la participació de les dones en l’edició de continguts amb perspectiva de gènere i feminista a Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure en català.

En una primera fase, Wikidones es desenvolupa a partir de 4 àrees temàtiques:

1) Història I i II 2) Cinema 3) Arts i 4) Ciència i tecnologia.

Cada àrea conforma un grup acompanyat per una dona experta en la temàtica assignada i format per dones interessades en generar, al menys, un article de qualitat a Viquipèdia.

I és que, segons els darrers informes elaborats per Wikipèdia, el nombre de dones editores no supera el 9%.

Dins del marc del primer festival #visibLES, Festival de Cultures Lesbianes, l celebrat a La Bonne els dies 22, 23, 24 i 25 de juny del 2017, l’equip de Wikidones i les organitzadores del festival van aprofitar l’avinentesa per fer d’altaveu de tantes lesbianes la vida i obra de les quals han caigut en l’oblit. La Montse Novell va ser l’encarregada d’orquestrar i coordinar una sessió d’edició de Viquipèdia que va servir dues grans funcions: per una banda, introduir les col·laboradores del taller, en la seva majoria editores per primera vegada, al funcionament bàsic de la plataforma i les seves possibilitats, i, per l’altra, donar presència en línia a una petita part del gran nombre de dones lesbianes infrarepresentades i desconegudes malgrat la seva rellevància.

Si vols col·laborar en la propera trobada de Wikidones dins de la segona edició del festival #visibLES, que se celebrarà al maig del 2018, informa’t aquí:

wikidones@labonne.orginfo@inoutradio.com

I recorda: si tu també vols parlar-nos del teu web o blog, envia’ns l’adreça url a info@inoutradio.com i l’inclourem en la secció MUJERES EN BLOG. I si vols, també pots incloure l’enllaç d’InOutRadio al teu blog.

Tags: , , ,


Acerca de la autoraDeja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑