Síguenos en:

General

Publicado el mayo 4th, 2022 | por (Admin) Ana Satchi

0

Nou cicle al Centre LGTBI de Barcelona: "Invisibilitats"

FacebookTwitterWhatsAppTelegramCompartir

El Centre LGTBI de Barcelona presenta el cicle "Invisibilitats", un programa d'activitats que s'estendrà entre els mesos de maig i juliol de 2022 i que té per objectiu ajudar a fer visibles les realitats que sovint queden ignorades, desapercebudes o invisibilitzades dins del col·lectiu LGTBI.

Hi haurà tallers, exposicions artístiques, taules rodones, presentacions de llibres, projecció de pel·lícules i teatre.

El cicle comença el 9 de maig amb l'exposició "D'embarassos, maternatges i masculinitat", una sèrie de fotografies que aborda la maternitat i la criança des de cossos que trenquen amb l'imaginari de la feminitat. La mostra compartirà espai amb la instal·lació gràfica "Desbiada", de la dibuixant Maria Queraltó, que vol posar en relleu les discriminacions contra les persones bisexuals. Ambdues mostres es podran visitar fins el 29 de juliol.

També taules rodones al voltant de temes silenciats i tabús: salut mental, la mort, els comiats els dols dissidents, i un repàs també a les lletres que moltes vegades queden oblidades dins del conjunt de sigles de la diversitat, com la lletra I d'intersex, l'A d'asexual, la B de bisexual o la no-binarietat.

Pel que fa a les les lectures es planteja un recorregut per tot el que suposa ser una dona bisexual, poliamorosa i de poble amb "Todo eso que no sé cómo explicarle a mi madre" de Sandra Bravo, passant pels móns utòpics i sense binarismes de gènere d'Ursula K. Le Guin al seu "Madurar a Karhide", ara traduït al català per l'editorial Raig Verd i acabant amb una reflexió sobre la masculinitat femenina y la feminitat obligatòria a l'esport amb les "Chandaleras" d'Ana Pastor.

Es projectaran les pel·lícules "Kiki", "Las hijas del fuego" i "Negra" que giren al voltant de la racialització i les dissidències. A més, a les pantalles del Centre LGTBI es projectarà la sèrie de càpsules audiovisuals Diàlegs intergeneracionals, feta en col·laboració amb Las Pibas REC i que situa cara a cara a activistes LGTBI de contextos i generacions diferents.

Es faran activitats participatives en forma de taller, que giraran al voltant del desmuntatge dels estereotips corporals o el rescat de les històries personals que mereixen ser explicades a través del fanzine.

Dissabte 21 de maig torna la Festa del Centre LGTBI als carrers del barri de Sant Antoni!

Des de les 11 a les 14 hores, hi haurà un matí portes obertes al Centre LGTBI amb diferents activitats, com tallers, fira de publicacions, cuina participativa i experimentació sonora.

A la tarda, la Festa es trasllada a la zona per vianants de la Ronda de Sant Antoni, amb diferents actuacions musicals que van des del jaleo flamenco al pop intimista, els universos eclèctics o el petardeo. Aquesta activitat s'organitza en el marc del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia.

Aquí el programa sencer

Tags: , , , ,


Acerca de la autora

Soy una mujer inquieta por definición, divertida, sociable, agradable, feliz, un poco harta de los clichés y las formas establecidas. Ya hace más de 10 años que me subí al rollo este del podcast, que ahora se ha puesto tan de moda. Enamorada de la radio y sus derivadas, del sonido, de las voces y de lo que me hace volar. Intento dirigir esta bonita propuesta de radio-podcast sáfico y hacer entre todas un lugar mucho más bonito.Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑