Síguenos en:

Artisteando

Publicado el febrero 14th, 2019 | por (Admin) Ana Satchi

0

Arrenca la 27 edició de la Mostra de Films de Dones amb el cicle: "Documentalistes llatinoamericanes", en parlem amb l'Anna Solà codirectora de la mosta

FacebookTwitterWhatsAppGoogle+Compartir


La Mostra comença amb el cicle "Documentalistes llatinoamericanes", les projeccions són als Cinemes Girona.

Del 15 de febrer a l’1 de març 2019"Las cinéphilas"

María Álvarez, Argentina, 2017. 70′.

Estrena a Catalunya

El documental fixa la seva atenció en les experiències cinèfiles de tres jubilades de Buenos Aires, Madrid i Montevideo que amb la seva passió desmunten l’estereotip d’una vellesa passiva i indiferent al món de la cultura i el cinema i, de retruc, la de la cinefília, associada només a la joventut i a la masculinitat.

Presentació a càrrec de la directora Anna Petrus.

Conversa via Skype amb María Álvarez.

"El último país"

Gretel Marín, Cuba-Brasil-Angola, 2017. 70′.

Estrena a Catalunya

Manllevant les paraules de la mateixa directora, aquest film és el resultat d’un gir que va gestant-se a mesura que avança l’acció de reconeixement  i autoreconeixement d’ella mateixa com a ciutadana de l’Havana. Des d’un propòsit distant i estrany que semblava un viatge de retorn al seu país en un moment de canvis, El Ultimo País esdevé finalment un viatge d’introspecció a si mateixa i al cor del debat sobre la percepció canviant de la identitat cubana actual, sembrat de contradiccions i qüestionaments difícils.

Presentació a càrrec de l’artista visual i cineasta Marta Vergonyós.

 "Tierra sola"

Tiziana Panizza, Xile, 2017. 107′.
Estrena a Catalunya

Partint de la troballa de 32 documentals filmats a l’Illa de Pasqua fa gairebé un segle, en els que apareixen evidentment les conegudes escultures Moai i poques imatges dels seus habitants, la directora proposa un gir visual per acostar-se a les particularitats d’una colonització cruel que va esclavitzar la seva població durant més de 60 anys. Les estratègies de supervivència i l’oblit del continent centren la seva atenció en un espai particular: la presó on conviuen en “llibertat” catorze presos i que veu amenaçada la seva existència per la imposició d’un nou model carcerari que amenaça, altra vegada, la pervivència d’una cultura. En aquest cas, pel que fa a la gestió dels delictes, allunyada del càstig.

Presentació a càrrec de l’acadèmica Paola Lagos Labbé.

Conversa via Skype amb Tiziana Panizza.

Més informacióTags: , ,


Acerca de la autoraDeja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑