Síguenos en:

Actualidad LGBTQI

Publicado el mayo 19th, 2016 | por (Admin) Ana Satchi

0

17 de mayo, Día Internacional contra la Homfobia, la Bifobia y la Transfobia. Lectura del Manifiesto por Brigitta Lamour + Una mujer lesbiana despide a uno de sus subordinados por celos

FacebookTwitterWhatsAppGoogle+Compartir

TICIA 

17 de mayo, Día Internacional contra la Homfobia, la Bifobia y la Transfobia. Lectura del Manifiesto por Brigitta Lamoure en Barcelona

WhatsApp-Image-20160517 (6)

Brigitta Lamoure ha sido la encargada de dar lectura al Manifiesto de la Plataforma LGBTIcat del 17 de mayo, Día Internacional contra la LGTBIfobia. La lectura tuvo lugar en la calle Llobet, justo al lado de la sede del distrito de Sants del Ayuntamiento de Barcelona, donde poco antes se dio la bienvenida a las entidades LGTBI de la ciudad por parte de las autoridades locales, encabezadas por la regidora de Ciclos de Vida, Feminismos y LGTBI, Laura Pérez.

Durante el acto también actuó la Coral Barcelona Rainbow Singers. 

Aquí os dejamos el texto íntegro del manifiesto, que lleva por lema ‘Volem tocar els nostres drets LGTBI. Prou excuses!’, y también podéis escucharlo aquí.

Un any més el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, sortim al carrer per commemorar que aquell dia de l’any 1990 l’homosexualitat va ser retirada de la llista de malalties de l’OMS i al mateix temps per denunciar que encara es manté la disfòria de gènere, mantenint la patologització de la transsexualitat.

A Catalunya hem fet un llarg camí cap als drets i les llibertats de les persones LGTBI que, malauradament, s’ha trobat amb una barrera política que ha paralitzat els beneficis concrets que es desprenen de la incessant feina, esforç i lluita que es va produir amb l’aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Dinou mesos després de l’aprovació de la Llei 11/2014 volem que es faci efectiu immediatament el règim sancionador i el dret d’intervenció ideats per posar fi a la incessant impunitat vers la LGTBIfòfia. Segons l’Observatori Contra l’Homofòbia, de les 113 denúncies rebudes durant l’any 2015 cap d’elles no va rebre una sanció administrativa per part de la Generalitat.

Volem tocar amb els nostres dits la despatologització de la transsexualitat, prevista de manera expressa a l’articulat de la Llei. Volem que s’apliqui l’article 16 referent a l’àmbit de salut que hauria d’incorporar la perspectiva de gènere i que tingui en compte les necessitats específiques de les persones LGTBI, amb la finalitat de garantir el dret a rebre l’atenció sanitària i a gaudir dels serveis de salut en condicions objectives d’igualtat.

També volem gaudir dels nostres drets sexuals i reproductius com a dones lesbianes i bisexuals per accedir a la reproducció assistida amb serveis de suport, assessorament, confidencialitat i respecte a la privacitat. Aconseguir la igualtat de tota la ciutadania en el sistema de salut pública passa també per aprovar i dotar econòmicament d’un pla d’acció per a la prevenció del VIH i contra l’estigma relacionat que incorpori totes les noves estratègies de prevenció del VIH -inclosa la profilaxi preexposició (PrEP)- des d’una perspectiva de salut sexual així com la formació dels professionals sanitaris per aconseguir avenços reals.

La Llei disposa d’un poderós mecanisme per combatre l’assetjament escolar a les persones LGTBI; en concret, l’article 12.6 diu: “S’ha de vetllar per la conscienciació i la prevenció de la violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i oferir mecanismes als centres perquè detectin situacions de discriminació o exclusió de qualsevol persona per les dites raons. En aquest sentit, s’ha de promoure el desplegament efectiu de plans de convivència amb un èmfasi especial en les mesures de prevenció i d’actuació contra l’assetjament de què poden ésser objecte les persones LGBTI en el medi escolar”.

Ens cal la implementació dels articles 12, 13 i 14 que han de garantir, entre d’altres, la igualtat d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació en tot el sistema educatiu formal i no formal, i en els materials formatius. Així mateix, exigim que s’acompleixi l’article 22 per tal que les administracions públiques de Catalunya procurin que la documentació administrativa s’adeqüi a les relacions afectives de les persones LGBTI i a la diversitat de famílies existent.

Cal prevenir i tractar els efectes perniciosos de l’homofòbia en les persones grans LGTBI. Volem que sigui millor estudiada per les institucions públiques la situació de les persones LGTBI grans que, estant soles, són vulnerables i precàries; que sigui reconeguda la necessitat que aquestes persones tenen de ser detectades (amb demanda o sense, de l’interessat) i protegides, i de comptar amb espais segurs on viure. Que les persones LGTBI grans, soles, vulnerables i precàries siguin considerades per causa de l’homofòbia existent, i als efectes socials oportuns, població en alt risc de patir greus situacions d’assetjament, abús afectiu i patrimonial.

Volem que les accions socials reverteixin a les persones LGTBI amb diversitat funcional i establir les mesures pertinents per garantir un tracte i una estada adequats de les persones LGTBI a les dependències policials i a les que estiguin en privació de llibertat.

Per tirar endavant aquestes accions i poder implementar definitivament la Llei 11/2014 cal que estigui dotada d’una partida econòmica als pressupostos de la Generalitat. 

Volem tocar els nostres drets LGTBI. Prou excuses!!! 

NOTICIA 

Una mujer lesbiana despide a uno de sus subordinados por celos

Algo tan rocambolesco solamente puede ocurrir en los EE.UU., por supuesto, donde Crystal Brown ha denunciado haber sufrido acoso por parte de su jefa, Tanesha Gee Charles, una mujer lesbiana que ha llegado a despedir al novio de la empleada, que trabajaba con ellas en la misma empresa de servicios sanitarios de Staten Island.

Según la empleada, su jefa se le había estado insinuando, cada vez con más insistencia, hasta llegar al extremo de despedir a su novio. La pareja ha denunciado a la jefa por acoso y despido improcedente.

https://noticias.universogay.com/su-jefa-lesbiana-despide-a-su-novio-por-celos__18052016.html

Tags: , ,


Acerca de la autoraDeja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑