Síguenos en:

General

Publicado el mayo 8th, 2016 | por InOutRadio

1

Barcelona tindrà el seu Centre de Recursos LGTBI el 2017

FacebookTwitterWhatsAppTelegramCompartir

La regidora de Cicles de Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, anuncia la posada en marxa d’aquest equipament, a més d’altres iniciatives dirigides al col·lectiu LGTBI de la ciutat, durant una xerrada organitzada pel GAG a Sant Andreu

13147764_10209252643971084_7320157448393904462_o

La regidora de Cicles de Vida, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha anunciat la posada en marxa el 2017 del Centre de Recursos LGTBI, un espai de 1.300 m² ubicat al número 22 del carrer Comte Borrell que reunirà a la majoria d’entitats LGTBI de la ciutat i oferirà tota mena de serveis al col·lectiu, tals com informació i acollida, assessorament personal i familiar, legal i jurídic, sociosanitari i laboral, entre altres. Les persones transsexuals i intersexuals també rebran atenció i orientació personalitzada en aquest nou equipament municipal, que tindrà, a més un auditori i espais polivalents.

El Centre de Recursos LGTBI no és l’única novetat inclosa al Pla LGTBI 2016-2020 de l’Ajuntament de Barcelona. La iniciativa ‘La diversitat en curt’ ha aconseguit reunir el talent i el suport de cinc cineastes de prestigi reconegut (Isabel Coixet, Judith Colell, Carla Subirana, Miguel Bosch i Isaki Lacuesta) que contribuiran a combatre l’homofòbia i a promoure la igualtat a través de curtmetratges dirigits a l’àmbit escolar i acompanyats per guies pedagògiques. D’altra banda, també el 2017 se celebrarà el 40è aniversari de la primera manifestació de l’Orgull a tot l’Estat espanyol, que va tenir lloc a Barcelona el 26 de juny del 1977 organitzada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC).

La regidora va assegurar també que la voluntat de l’Ajuntament és que la bandera LGTBI onegi a tots els districtes de Barcelona el 17 de maig, Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, a partir d’aquest mateix any 2016, quan es farà també un acte reivindicatiu central a Sants.

Totes aquestes actuacions, i moltes més, s’emmarquen dins del Pla Municipal LGTBI 2016-2020, que la regidoria preveu tenir enllestit al juny del 2016.

De manera imminent, l’Ajuntament participarà també en el II Congrés Internacional de Polítiques LGTBI – European Rainbow Cities, que tindrà lloc a Barcelona els dies 20 i 21 de maig del 2016. El Congrés, concebut com un espai de trobada, debat i intercanvi a l’entorn de les polítiques locals contra la LGTBfòbia, està organitzat per la Universitat de Vic, amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, a més de la Generalitat de Catalunya.

Durant la seva xerrada explicativa a l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu, organitzat pel Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG), la regidora Laura Pérez va reconèixer el paper indispensable de totes les entitats i els/les activistes LGTBI durant els darrers quaranta anys, el qual, sumat a la voluntat política de l’actual Ajuntament, estan fent possible que Barcelona esdevingui una ciutat de referència mundial en la defensa dels drets de les persones gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

Durant la xerrada, Laura Pérez va explicar també el perquè del nom de la seva regidoria, Cicles de Vida, Feminismes i LGTBI.

Carme Pollina 

 Barcelona tendrá su Centro de Recursos LGTBI en 2017 

La regidora de Ciclos de Vida, Feminismos y LGTBI, Laura Pérez, anuncia la puesta en marcha de este equipamiento, junto a otras iniciativas dirigidas al colectivo LGTBI de la ciudad, durante una charla organizada por el GAG en Sant Andreu

La regidora de Ciclos de Vida, Feminismos y LGTBI del Ayuntamiento de Barcelona, Laura Pérez, anunció la puesta en marcha en 2017 del Centro de Recursos LGTBI, un espacio de 1.300 m² ubicado en el número 22 de la calle Comte Borrell que reunirá a la mayoría de entidades LGTBI de la ciudad y ofrecerá todo tipo de servicios al colectivo, como información y acogida, asesoramiento personal y familiar, legal y jurídico, sociosanitario y laboral, entre otros. Las personas transexuales e intersexuals también recibirán atención y orientación personalizada en este nuevo equipamiento municipal, que también contará con un auditorio y espacios polivalentes.

El Centro de Recursos LGTBI no es la única novedad incluida dentro del Plan LGTBI 2016-2020 del Ayuntamiento de Barcelona. La iniciativa ‘La diversidad en corto’ ha conseguido reunir el talento y el apoyo de cinco cineastas de reconocido prestigio (Isabel Coixet, Judith Colell, Carla Subirana, Miguel Bosch e Isaki Lacuesta) que contribuirán a combatir la homofobia y a promover la igualdad a través de cortometrajes dirigidos al ámbito escolar y acompañados por guías pedagógicas. Por otra parte, también en 2017 se celebrará el 40º aniversario de la primera manifestación del Orgullo del Estado español, que tuvo lugar en Barcelona el 26 de junio de 1977 organizada por el Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC).

La regidora aseguró también que la voluntad del Ayuntamiento es que la bandera LGTBI ondee en todos los distritos de Barcelona el 17 de mayo, Día Internacional Contra la Homofobia, la Bifobia y la Transfobia, a partir de este mismo año 2016, cuando tendrá lugar también un acto reivindicativo central en Sants.

Todas estas actuaciones, y muchas más, se enmarcan dentro del Plan Municipal LGTBI 2016-2020, que la regidoría prevé finalizar en junio de 2016.

De manera inminente, el Ayuntamiento participará también en el II Congreso Internacional de Políticas LGTBI – European Rainbow Cities, que tendrá lugar en Barcelona los días 20 y 21 de mayo de 2016. El Congreso, concebido como un espacio de encuentro, debate e intercambio en torno a las políticas locales contra la LGTBfobia, está organizado por la Universidad de Vic, la colaboración del Ayuntamiento y la Diputación de Barcelona, además de la Generalitat de Catalunya.

Durante su charla explicativa en l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu, organizado por el Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG), la regidora Laura Pérez reconoció el papel indispensable de todas las entidades y lxs activistas LGTBI durante los últimos cuarenta años que, sumado a la voluntad política del actual Ayuntamiento, están haciendo posible que Barcelona se convierta en una ciudad de referencia mundial en la salvaguarda de los derechos de las personas gais, lesbianas, transexuales, bisexuales e intersexuales.

Durante la charla, Laura Pérez explicó también el porqué del nombre de su regidoría, Ciclos de Vida, Feminismos y LGTBI

Carme Pollina

 

 

Tags: , , , ,


Acerca de la autoraUna respuesta a Barcelona tindrà el seu Centre de Recursos LGTBI el 2017

  1. Pingback: InOutRadio, la radio lésbica » BerenjenaLES: Barcelona tendrá un Centro de Recursos LGTBI en 2017 + Entrevista Albert Masferrer, director del cortometraje ‘Un último momento’ + Entrevista a Nora Norman, cantante neo soul

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑