Síguenos en:

General

Publicado el febrero 28th, 2017 | por InOutRadio

0

Barcelona impedirà que "l'autobús de l'odi" de Hazte Oír faci cap activitat a la ciutat

FacebookTwitterWhatsAppTelegramCompartir

La regidora Laura Pérez diu que no és benvingut a la capital catalana i adverteix que es preveu sancionar-lo si finalment hi arriba

La regidora de Feminisimes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha expressat aquesta tarda el rebuig del consistori a la campanya de la plataforma 'Hazte Oir', que ha posat un anunci contra la transsexualitat en un bus que, segons la mateixa entitat, té previst passar per Barcelona el dia 3 de març.

L'autobús, habilitat per aquesta plataforma per recórrer diverses ciutats de l'Estat espanyol, conté un missatge amb la inscripció "Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin". L'acció forma part d'una campanya de rebuig cap al col·lectiu LGTBI i les lleis de protecció del col·lectiu de transsexuals. No és la primera campanya d'aquest tipus que emprèn aquesta entitat.

Pérez ha avisat que aquest "autocar de l'odi no és benvingut a Barcelona", i que per això l'ajuntament preveu utilitzar les ordenances que té al seu abast per multar-lo si ho acaba fent, per tractar-se d'una campanya que suposa una "provocació i una exaltació a la intolerància, incompatible amb un Estat de Dret i una ciutat com Barcelona, que defensa la diversitat sexual i de gènere com un valor i una riquesa".

Segons la regidora, si l'autocar entra a Barcelona, l'entitat pot arribar a ser sancionada amb una multa de fins a 3.000 euros per infracció de l'ordenança de Convivència –que sanciona conductes de menyspreu a la dignitat de les persones-- amb l'agreujant d'afectar a menors d'edat; o a una sanció de fins a 600 euros per l'ordenança que regula la publicitat dinàmica, que també obliga a què els anuncis respectin la dignitat de les persones.

Pérez ha afegit que "no sembla casual" que l'entitat llanci aquesta campanya "just en aquest moment, just quan en el congrés hi ha un debat per millorar la llei de llei sobre el tractament de les persones transsexuals", quan a Catalunya també s'està avançant en aquest àmbit legal i en el moment en què l'Ajuntament de Barcelona "també està treballant en un model d'acompanyament d'aquestes persones des d'una mirada no patogilitzant".

En aquest sentit, Pérez ha valorat de forma positiva les accions que ha emprès la Generalitat davant la fiscalia per impedir l'acció de la plataforma. Així mateix ha expressat el suport del consistori a la posició de rebuig d'altres ajuntaments catalans on suposadament ha de passar l'autobús, i que ja s'han expressat en contra.

Pérez ha convidat a aprofitar aquest debat que s'ha generat per aquesta iniciativa per "a revisar el discurs sobre la transsexualitat als llibres de text, a la sanitat, a la societat en general per avançar contra la disfòbia de gènere i per tractar la transsexualitat" des d'una mirada "que no parli de provocació, de discriminacions o de malalties", que al seu parer, "només exclouen".

Servei de premsa de l'Ajuntament de Barcelona
http://www.barcelona.cat/premsa

 

 

Tags: , , ,


Acerca de la autoraDeja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑