Síguenos en:

Actualidad LGBTQI

Publicado el mayo 12th, 2020 | por (Admin) Ana Satchi

0

VisibLES Festival de Cultures Lesbianes 2020, seguim potenciant les cultures lesbianes

FacebookTwitterWhatsAppGoogle+Compartir

? El festival, que havia de ser de l'11 al 14 de juny, no existirà tal i com l'estàvem imaginant. Per nosaltres la presència i el contacte son inherents al festival. ?
Però estem pensant algunes coses que podem fer en altres formats per seguir potenciant les cultures lesbianes i pensant opcions de cara a la tardor.

➡️De moment us recomanem els podcasts de la Lidia García García, ( https://bit.ly/3ePdwC9 ) una investigadora, "bollera, coplera y de clase obrera".

➡️I us deixem un videoclip que menciona ella en un dels seus podcasts: "Copla de las 3 amigas", de la desapareguda Cía. Chirigóticas:
Lletra a baix?--------¡Queridas! ?? El festival, que tenía que ser del 11 al 14 de junio, no existirá como lo estábamos imaginando. Para nosotras, la presencia y el contacto son inherentes al festival. ?
Pero estamos pensando algunas cosas que podemos hacer en otros formatos para seguir potenciando las culturas lesbianas y pensando opciones presenciales para otoño.➡️ De momento os recomendamos los podcasts de Lidia García, una investigadora, "bollera, coplera y de clase obrera".➡️ Y os dejamos un videoclip que menciona ella en uno de sus podcasts: "Copla de las 3 amigas", de la desaparecida Cía. Chirigóticas:

Letra ?

En el barrio de San Severiano me dijo mi amiga: ¿quieres regaliz?
Y al momento me hice la cuenta que ese cachondeo me gustaba a mi.
Y de pronto me miró.
Y de pronto la miré y yo no sé si contarte que es lo que pasó después.
Que si tú, que si yo, qué me dices por Dios, que si dime que sí, ¡chiquilla, qué calor!
Cada bollo que amasen estas manos será pa’ las dos ¿qué no?
La cositas del amor es como probar una ostra, que al principio echa pa’trás y luego te vuelve loca.
Ay que yo creo que soy bollera,
que soy bollera,
que soy bollera.
Pues vamos allá y que sea lo que Dios quiera.
¿Niña, quieres un ericito fresquito de la mar?
¡Venga, vámonos a contar billetes!
¡Ay, que me parece que ya voy a estar yo mariscando en la Costa da Morte!
¡Uy, el gallego está colorado como un centollo!
¡La pescadería está abierta de par en par!
Nos liamos y estuvimos un rato pa’rriba y pa’bajo con el refregón.
Y de pronto se hizo un silencio al llegar el momento de ir al pilón.
Atención: la prueba del algodón.
Unos pican y otros, non.
Y de pronto me miró.
Y de pronto lo miré y pensé pa’mi:
pues bueno, me lo tendré que comer.
Y cogió y se bajó directa pal pilón.
Y me dije pa’mi: no está mal de sabor…
Y estar tirada de bruces en el Monte del Olvido.
Por primera vez, por primera vez, me comí un erizo, y me ha sentado bien.
Yo quiero ser como Safo, la gran poeta de Lesbos.
Safo? Safo? Safo… llado medio Cádiz y ahora quiere el otro medio.
Ay, qué alegría de ser bollera de ser bollera de ser bollera.
Que le den por culo al mundo, yo soy bollera yo soy bollera. (bis)
¡Yo soy bollera!
Se acabó.

Segueix-nos a les nostres xarxes socials

Instagram

View this post on Instagram

Estimades, tornem a ser per aquí... i quin millor dia que el 26 d'abril! . Amb una barreja de sentiments, us volem informar que, enguany, el festival (que havia de ser de l'11 al 14 de juny) no existirà tal i com l'estàvem imaginant ?? Per nosaltres la presència i el contacte són inherents al festival. ??‍♀️? . Tot i això, seguim pensant en totes les coses que podem fer en altres formats per seguir potenciant les cultures lesbianes i pensant opcions de cara a la tardor??!!! . Per ara, desitgem que passeu un molt bon dia de la visibilitat lèsbica i que d'aquí ben poc, poguem seguir fent-nos visibles cada dia als carrers ? . Ens veiem aviat, cuideu-vos moooolt ? . . . . ?: VisibLES 2018, @pepavives

A post shared by Festival VisibLES (@festivalvisibles) on

Facebook

View this post on Instagram

El #visibLES neix el 2017 a partir de la necessitat de crear un espai de visibilitat de les lesbianes des de la cultura. Sabem prou bé que de l’alfabet del LGTBQ+, la L sol ser de les més invisibilitzades i aquests dies ho tornem a constatar veient la programació del Pride arreu del món. Com hem explicat sovint, el Festival visibLES és possible gràcies a un equip de lesbianes que el coordinem, produïm i pensem i a les aliances i el suport de tot l’equip de dones de la Bonne. Gràcies també a les imprescindibles artistes que el duen a terme i al públic que ve a trobar-se als espais de La Bonne per teixir xarxes de suport afectiu, polític i cultural en el marc de les cultures lesbianes i feministes. Aquestes som les que PUNTUALMENT fem que el festival funcioni però no podem oblidar que som aquí per totes aquelles lesbianes que, abans que nosaltres, van entregar el cos i l’ànima lluitant contra un sistema que, encara ara, ens intenta reprimir per qui som i per com volem viure i estimar, al que nosaltres seguim responent alegres i subversives. Enguany  fa 50 anys que ens vam plantar a Stonewall però fa encara molts més anys que existim, resistim, ens estimem i creem cultura i la enriquim. Que les lesbianes som a tot arreu però no se’ns veu, és cert… i per això d’aquesta inquietud neix el #visibLES, d’aquesta gana, de la gana lesbiana, del soc lesbiana perquè vull i em dóna la gana, però també del desig d’espais de trobada, reflexió, producció, exhibició i diversió de dones lesbianes. Lesbianes de tot tipus, lesbianes que trenquem amb les normes i els estereotips, bolleres que qüestionem l’heteropatriarcat neoliberal i tenim com a objectiu la lesbianització planetària. Per tot això us desitgem a totes un feliç 28J i una propícia lesbianització planetària! ?: @pepavives

A post shared by Festival VisibLES (@festivalvisibles) on

 

Tags: , , ,


Acerca de la autoraDeja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑