Síguenos en:

Artisteando

Publicado el marzo 14th, 2017 | por InOutRadio

0

Parlem amb Marta Nieto, programadora de la 25ª Mostra Internacional de Film de Dones de Barcelona

FacebookTwitterWhatsAppTelegramCompartir

25a Mostra Internacional de Films de Dones

Lois Weber, Donna Haraway, Laura Mulvey, Mercè Conesa, Mirentxu Loyarte, Carmen Castillo, Teresa de Lauretis i una selecció de les darreres produccions internacionals, presents en el programa de la 25ª edició de la Mostra Internacional de Films de Dones.

La Mostra tancarà aquest aniversari amb la presentació d’una obra col·lectiva creada per diferents realitzadores en homenatge a les seves cineastes de referència.

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona celebra la seva 25ª edició amb una atenció explícita a la contribució realitzada pels feminismes fílmics a la renovació dels debats contemporanis sobre estètica, economia, política, colonialisme i sobre les identitats sexuals i de gènere. Aquesta renovació, entesa com a re(volta), segons el concepte formulat per la intel·lectual francesa Julia Kristeva, significa tornar de nou a pensar sobre el món i la seva representació fílmica, des de perspectives diferents.

Des d’aquesta mirada La Mostra proposa una sèrie de programes que rescaten l’obra cinematogràfica de cineastes pioneres, innovadores o poc conegudes, convida a participar de debats i conferències sobre la crítica, la interpretació i sobre el valor dels nous llenguatges introduïts per la creativitat femenina i permet que arribin a les pantalles de Barcelona i vint ciutats més de Catalunya una sèrie de films inèdits que enriqueixen el panorama cultural del país.

Així, La Mostra, en continuïtat amb la seva tasca de rescat de les obres del cinema clàssic, realitzada conjuntament amb la Filmoteca, projectarà dos films restaurats recentment de Lois Weber, Shoes i The Dumb Girls of Porticci i dedicarà, així mateix, un espai de revisió de l’obra de dues cineastes compromeses amb l’activisme social i polític dels anys setanta, com van ser la catalana Mercè Conesa i la basca Mirentxu Loyarte.

Les pioneres del documental llatinoamericà seran presents també en aquesta edició amb la 4ª edició d’un cicle realitzat amb el suport de Casa Amèrica, on es projectaran films d’Ana Montes (Argentina), Carmen Guarini (Argentina) i Carmen Castillo (Xile).

Les sessions a l’aire lliure a diferents places de la ciutat formaran part, així mateix, de la programació d’aquesta edició, que comptarà, com és habitual amb la selecció de Cortos en femenino (programa de curtmetratges de cineastes de l’estat) i amb el projecte participatiu El vídeo del minut, que aquest any gira a l’entorn del concepte dels trànsits.

El programa itinerant Conegudes (també) a casa, dedicat a les cineastes catalanes, circularà de nou per més de vint ciutats del país i conjuntament amb el CCCB es desenvoluparà la tercera edició de Manifestos fílmics feministes, espai de projeccions i debats sobre el paper fundacional de l’obra d’algunes cineastes.

La reflexió contemporània sobre estètica i feminisme comptarà amb la participació de Donna Haraway, Laura Mulvey i Teresa de Lauretis. La projecció de Donna Haraway Reads The National Geographic on Primates i una entrevista amb aquesta intel·lectual formaran part de l’acte inaugural d’aquesta edició; Laura Mulvey oferirà, una conferència sobre el seu text fundacional Visual Pleasure and Narrative ciema i Teresa de Lauretis es sumarà a aquest conjunt de debats amb la seva contribució teòrica en el programa Manifestos Fílmics Feministes.

La Mostra número 25 es clourà amb la presentació d’un film col·lectiu resultat de la contribució de les cineastes del país que en diferents “converses” visuals proposen relectures de les seves genealogies fílmiques.

Tags: ,


Acerca de la autora

Somos la radio sáfica. Un equipo intergeneracional de mujeres sáficas con intereses culturales que trata de acercarte la actualidad LBT buscando referentes en la literatura, los cómics, las series, el cine y la música para que siempre encuentres el podcast que más se adecúe a tus intereses. Queremos llenar tus horas con noticias, tertulias, humor, entrevistas y análisis desde una realidad que es la tuya. La nuestra.Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑