Síguenos en:

Actualidad LGBTQI

Publicado el octubre 29th, 2020 | por (Admin) Ana Satchi

0

EL Cabaret del VisibLES, cancel·lat. Llegueix el manifest de: La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

FacebookTwitterWhatsAppGoogle+Compartir

Estimades, ens acaben de cancel·lar el Cabaret presencial. Ja no sabem quants formats de Festival hem arribat a muntar i desmuntar... Seguim lluitant per mantenir la cultura viva.

Aquí us deixem el manifest de: La Bonne, Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

A La Bonne, fa mesos que treballem per tal d’adaptar la programació del Festival de Cultures Lesbianes visibLES, perquè totes hi puguem participar des de la certesa que l’única cosa capaç de contagiar la cultura, és l’esperit crític.

Aquest, és el mateix que el patriarcat tem sobretot en temps convulsos, on esdevé la clau per fer trontollar els ciments de totes les violències que se’n deriven.

Fa mesos que les institucions assenyalen amb el dit a la cultura, i la mantenen immersa en un va i ve constant de fulls d’instruccions sense sentit, un circ de mesures poc clares i d’arguments poc creïbles que coarten la llibertat de les persones que des de l’inici de la pandèmia, treballem fort per gestionar la nostra programació de manera segura perquè aquestes es puguin desenvolupar en les condicions sanitàries idònies a tot el que suposa la crisi actual. Una crisi on la vulnerabilitat i la precarietat estan més presents que mai, i on volem seguir oferint espais on les artistes puguin treballar amb i per a la comunitat, on rau l’oxigen perquè la resiliència pugui germinar.

En aquest marc, la Diputació de Barcelona ens va informar ahir que havia pres la decisió de no autoritzar el Festival VisibLES programat del 2 al 15 de novembre a La Bonne. Ho va fer escudant-se darrere un decret les especificacions del qual, compleixen punt per punt les sales de teatre de l’edifici, que són les mateixes que paral·lelament s’utilitzen per celebrar d’altres activitats recents autoritzades per la mateixa Diputació, promovent el criteri aleatori, que per altra banda fa anys que patim; doncs aquest, és el quart any que celebrem el visibLES, i el quart any també que ens trobem amb traves per portar-lo a terme, confirmant de nou la resistència de la institució per legitimar el nostre espai com un centre de cultura.

Des d’aquestes línies volem denunciar el posicionament de la Diputació perquè creiem que tot i que vivim uns dies incerts, és inadmissible que no s’autoritzi una activitat quan encara l’empara la normativa que protegeix la cultura.

En aquest sentit i mentre mirem la manera de revertir la situació a nivell legal, us demanem difusió per fer palesa una vegada més l’opressió de la cultura per part de les institucions, i en el nostre cas, per part d’un organisme que ja fa anys que ens deu un conveni digne.

La Bonne no es toca. El visibLES tampoc.

Estimades, ens acaben de cancel·lar el Cabaret presencial. Ja no sabem quants formats de Festival hem arribat a muntar i...

Publicado por Visibles Festival de Cultures Lesbianes en Jueves, 29 de octubre de 2020

 

Tags: , ,


Acerca de la autoraDeja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑