Síguenos en:

Actualidad LGBTQI

Publicado el junio 3rd, 2016 | por InOutRadio

0

Mujeres en Blog: Oficina de Polítiques d’Igualtat i Derets Civils de la Diputació de Barcelona

FacebookTwitterWhatsAppGoogle+Compartir

La Diputació de Barcelona disposa d’una Oficina de Polítiques d’Igualtat i Drets Civils a l’Espai Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere Més Baix, 7). En aquesta oficina, que depèn de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, es dóna suport a tots els municipis de la demarcació de Barcelona per al desenvolupament de polítiques de dones i LGTBI.

Els objectius fonamentals de l’Oficina són: 

- Incorporar la transversalitat de gènere en la cultura organitzativa   i institucional.

- Treballar per a l’empoderament de les dones, la seva participació en els afers   públics i l’eliminació d’estereotips.

- Articular una resposta integral vers la violència masclista per tal d’avançar en   la seva eradicació.

- Oferir suport en matèria LGTBI, centrat en la planificació i en el seguiment de   les funcions atribuïdes als ens locals per la Llei 11/2014 LGTBI.

Més en concret, el programa LGTBI de l’Oficina comprèn les activitats següents:

- Formació presencial al personal tècnic d’igualtat en matèria LGTBI, amb l’objectiu d’oferir coneixements, instruments bàsics, compartir bones pràctiques i experiències a nivell local.

- Suport econòmic i tècnic en l’impuls de tallers, xerrades o cinefòrums dirigits als centres educatius reglats i no reglats, per a l’alumnat i el professorat, també per a entitats, associacions i la ciutadania en general, amb l’objectiu d’afavorir la implementació d’accions de sensibilització i prevenció en els programes anuals dels municipis.

- Dissenyar, elaborar i difondre un instrument que serveixi als municipis per posar en marxa una anàlisi local sobre la situació de partida i un pla d’acció amb la finalitat d’iniciar o continuar d’una forma agrupada accions en la matèria.

- Producció i emissió a través de la Xarxa de Televisions Locals de ‘Lliures i Iguals’, un conjunt de vuit capítols on s’explica a través d’històries personals els principals articles de la llei 11/2014 LGTBI aprovada al Parlament de Catalunya el 2 d’octubre del 2014.

- Posada en marxa del web OPIDC i assessorament online, una eina d’informació i assessorament destinada al personal tècnic municipal en matèria d’igualtat dels 311 municipis de la demarcació de Barcelona. Un servei d’atenció online amb una bústia de correu per a recollir consultes dels municipis en l’àmbit LGTBI.

L’Oficina de Polítiques d’Igualtat i Drets Civils de la Diputació de Barcelona també ha col·laborat en l’organització de l’European Rainbow Cities Conference, que s’ha fet a Barcelona els dies 20 i 21 de maig del 2016.

A més de polítiques LGTBI, l’Oficina també tracta temes de violència masclista i de polítiques de dones.

I recorda que si tu també vols parlar-nos del teu web o del teu blog, pots enviar l’adreça url a info@inoutradio.com i l’inclourem a la secció MUJERES EN BLOG. I si vols, pots incloure el link d’InOutRadio al teu blog o web.

Tags: ,


Acerca de la autoraDeja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑