Síguenos en:

Mujeres en Blog

Publicado el junio 8th, 2018 | por (Admin) Ana Satchi

0

Mujeres en Blog: AMPGIL, Associació de Pares i Mares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals

FacebookTwitterWhatsAppTelegramCompartir


L’Associació de Pares i Mares de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals treballa des de l’any 1994 en aquestes línies de treball intern, difusió i col·laboració:

INTERNAMENT I A CADA DELEGACIÓ

 1. a) reunió setmanal
 2. b) acollida personalitzada als pares i mares que s’adrecen a l’Associació per primera vegada
 3. c) atenció telefònica

EXTERNAMENT I DE DIFUSIÓ

 1. a) seminaris, xerrades i col·loquis
 2. b) dinamització cultural i educativa
 3. c) publicacions i campanyes puntuals
 4. d) col·laboració, relacions properes i treball en xarxa amb les entitats del moviment LGTB
 5. e) relació amb les institucions: govern, ajuntaments, col·legis professionals i àmbits institucionals i associatius de la salut, el lleure i l’educació

EXTERNAMENT I DE COL·LABORACIÓ

 1. a) ajut per a la creació d’associacions de famílies amb diversitat d’orientació afectivo-sexual i/o amb filles i fills amb rols de gènere no normatius
 2. b) contacte amb associacions internacionals: els donem suport i fomentem la creació d’entitats com la nostra a països on la visibilitat de la realitat LGTB és encara molt difícil d’aconseguir
 3. c) col·laboració en projectes d’abast europeu: hem participat en un estudi sobre la realitat social que viuen els adolescents i els joves homosexuals a diversos països d’Europa

Aquesta és la història de l’associació AMPGIL, explicada per ella mateixa:

Naixem l’any 1994, amb el nom d’Associació de Familiars i Amics de Gais i Lesbianes, fruit de la voluntat i del coratge de tres o quatre mares disposades a ajudar-se mútuament a comprendre la realitat dels seus fills i filles i poder-los fer costat en la seva lluita contra la discriminació. Aquestes mares, amb la seva presència i el seu discurs senzill, però sorgit del cor, també pretenien demostrar a la societat que els gais i les lesbianes tenen una família que se’ls estima tal com són. Cal tenir present que, fins aleshores, les famílies d’aquests/es joves havien estat socialment invisibles.

La creació de la nostra associació i els seus primers passos estan estretament lligats a la Coordinadora Gai-Lesbiana. Sempre hem treballat frec a frec de les entitats de gais i lesbianes perquè han estat per a l’associació, i també a nivell personal, un bon punt de referència i de suport. Actualment, i des de fa deu anys, l’AMPGIL té el seu espai de trobada al Casal Lambda.

Acollir, escoltar, compartir i ajudar a no silenciar els sentiments continua sent, i serà, la tasca fonamental en la nostra història, una història que ja no fan només les mares, com solia passar en els primers anys. I és que, cada vegada més, són el pare i la mare, tots dos, els qui vénen a l’associació cercant-hi l’orientació que els cal per comprendre i saber integrar dins la pròpia família la nova realitat que el fill o la filla els ha confiat.

Una associació com la nostra sol ser un lloc de pas, un espai don s’acostuma a sortir quan ja s’han trobat els recursos personals necessaris per poder afrontar el fet que ens hi va portar. En aquests darrers anys, però, hi ha hagut un bon nombre de pares i mares que, conscients del que han rebut i de la feina que queda per fer, en continuen formant part. La seva implicació en els nous projectes i en la tasca del dia a dia, ens permet de fer arribar la nostra reflexió més enllà del que ens podíem imaginar. Tant és així que l’AMPGIL ja té delegacions fora del propi territori i participa en projectes d’àmbit europeu.

L’AMPGIL, que també treballa pensant en les famílies amb infants de 0 a 17 anys, cada vegada desvetlla més interès en àmbits ben diversos. Gràcies a aquest coneixement se li obren nous espais de col·laboració i d’incidència. La nostra història, doncs, abraça un nou escenari social, polític i personal que ens estimula a continuar actuant-hi.

 Des d’InOutRadio donem les gràcies a l’AMPGIL, igual que a la resta d’associacions que treballen per millorar la vida de les persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, i també la dels seus familiars.

I recorda: si tu també vols parlar-nos del teu web o blog, envia l’adreça url a info@inoutradio.com i l’inclourem en la secció MUJERES EN BLOG. I si vols, també pots incloure l’enllaç d’InOutRadio al teu blog.

Tags: ,


Acerca de la autora

Soy una mujer inquieta por definición, divertida, sociable, agradable, feliz, un poco harta de los clichés y las formas establecidas. Ya hace más de 10 años que me subí al rollo este del podcast, que ahora se ha puesto tan de moda. Enamorada de la radio y sus derivadas, del sonido, de las voces y de lo que me hace volar. Intento dirigir esta bonita propuesta de radio-podcast sáfico y hacer entre todas un lugar mucho más bonito.Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑