Síguenos en:

Mujeres en Blog

Publicado el marzo 11th, 2016 | por InOutRadio

0

Mujeres en Blog: Feministes de Catalunya

FacebookTwitterWhatsAppGoogle+Compartir

FEMINISTES DE CATALUNYA és el blog d’un grup de dones feministes que té per objectiu ‘crear espais de debat i reflexió al voltant dels àmbits que afecten les dones i, a partir d’aquí, optar per un activisme que faci veure a la societat que nosaltres, les dones, no estem d’acord amb determinades pràctiques sexistes que la impregnen’.

Per fer-ho, s’organitzen en grups de treball oberts a totes aquelles dones que hi vulguin participar, amb aquestes temàtiques: Cooperació, Cultura, Educació, Política, Igualtat, Gènere, Justícia, Sanitat, Ocupació, Economia i Empresa, Ciberfeminisme, Polítiques Públiques i Custodia Compartida.

Així és com defineixen qui són FEMINISTES DE CATALUNYA:

Som un grup de feministes i, per tant, progressistes, d’edats, cultures i àmbits professionals diversos. 

Tot i que les lleis són bàsicament igualitàries, estem preocupades per:

- La situació social de severes desigualtats, agreujada pel tractament i els efectes de la crisi econòmica. 

- Els models hegemònics existents.

- El retrocés en els drets i les llibertats de les persones.

- La falta de credibilitat de les opcions polítiques.

- La manca de visibilitat i de presència de la dona en els llocs de responsabilitat de la societat. 

Per totes aquestes raons volem manifestar que reconeixem els drets de les dones com a drets humans bàsics i, per tant, 

Defensem i exigim:

1. Una vida lliure de violència per a les dones. La violència contra les dones, molt present a la nostra societat, és un atemptat contra els drets humans i és el problema de seguretat i de salut més gran del món. Rebutgem, doncs, tots els tipus de violència vers les dones i denunciem la passivitat, la indiferència i la burocràcia que malauradament l’envolten i que fan poc útils els mecanismes legals. Creiem que la violència  masclista ha de ser considerada una qüestió d’Estat i, doncs, tractada com a tal. 

2. Els drets sexuals i reproductius de les dones. La diversitat d’opcions sexuals de les persones és un dret inalienable dels éssers humans. Reconeixem la diversitat d’opcions sexuals de les dones i n’exigim el respecte i la llibertat de la seva expressió.  Exigim el dret de les dones sobre el seu propi cos i el seu dret a decidir lliurement sobre la maternitat, que cal protegir en tots els àmbits, i sobre l’avortament, sense que aquesta elecció es penalitzi. 

3. El dret a la coeducació. Considerem que la coeducació és fonamental per eradicar el sexisme i establir entre dones i homes una igualtat real; una igualtat entesa com a equivalència i equipotència, és a dir, "igual capacitat de fer" en la vida personal, el treball, l'art, la cultura, la ciència... En aquest sentit, creiem que cal millorar els currículums educatius per tal que incorporin els fets i la mirada de les dones. Defensem, doncs, una cultura en la qual pugui expressar-se la diversitat de totes les seves manifestacions i en la qual la dona i l’home participin per igual i tinguin una visibilització similar. 

4. La igualtat d’oportunitats, responsabilitats i salaris per a les dones. Defensem el dret de les dones al treball remunerat, a escollir les feines que siguin més oportunes en relació a les seves carreres professionals i laborals, per tal d’eradicar així la segregació horitzontal vigent a la feina. Defensem el dret de les dones a l'accés a càrrecs de poder en igualtat de condicions, així com a la seva iniciativa emprenedora i empresarial, tot eradicant la segregació vertical laboral. Volem impulsar la independència econòmica de les dones i eradicar la precarització de les seves condicions de vida (les dones pateixen més precarietat, més contractes temporals, remuneracions més baixes)a través d’actuacions dirigides a garantir el seu accés i permanència al mercat de treball en condicions dignes. Defensem, doncs, l’equiparació de salaris, de categories i llocs de responsabilitat. 

5. L’eradicació de l’explotació sexual. Considerem que el tràfic de persones, el comerç, l’explotació i l’esclavatge sexual són incompatibles amb la dignitat humana. Volem posar de manifest que la demanda de sexe de pagament i la pobresa femenina són les causes principals de l’esclavatge sexual. 

6. El reconeixement del treball de la cura i atenció a les persones. Volem que es reconegui el paper fonamental del treball de la cura i l’atenció a les persones en la sostenibilitat de la vida humana i l’aportació que representa per a la riquesa del país. Volem que es garanteixi l’existència de serveis públics i sense copagament per a l’exercici de la cura. Defensem que s’asseguri que les dones que atenen persones ho facin en condicions dignes i que la seva tasca sigui reconeguda jurídicament i socialment. Encoratgem els homes a implicar-se en el temps de la cura, i a les institucions a  desplegar els mecanismes que ho garanteixin i que no penalitzin la seva implementació. Defensem que la gestió del temps sigui un dret de ciutadania, per tal que les persones tinguin a gestionar el seu temps i distribuir-lo segons les seves necessitats personals. 

7. L’eradicació de la pobresa en totes les seves formes. Ens manifestem contra la pobresa en totes les seves formes. Defensem el dret a la vida digna de l'ésser humà, tant referint-nos a les nenes i els nens, als homes  i, molt especialment, (ja que ho són 8 de cada 10 pobres) a les dones. En aquest sentit, exigim mesures correctores per evitar les situacions que porten a l’ exclusió social, econòmica i cultural de les dones. 

8. La paritat política sense discriminació per raó de sexe. Volem impulsar la visualització, participació i contribucions sociopolítiques de les dones des d’un model de democràcia real. Volem que les polítiques  públiques incorporin mecanismes de garantia per a la participació de les dones i que incloguin la perspectiva d’aquestes en el disseny de les polítiques. 

9. Un ús no sexista del llenguatge L’ús del llenguatge no és neutre ( sinó que representa un univers mental absolutament androcèntric. Volem, doncs, imposar un ús no sexista del llenguatge que, amb els canvis socials que es vagin produint, provoqui l’eradicació del sexisme de la societat. 

10. La llibertat de les dones en tots els àmbits de la vida. Volem, doncs, que es donin les condicions materials i simbòliques necessàries per tal que les dones puguin exercir la seva llibertat efectivament i en tots els àmbits: personal, social, laboral, acadèmic, artístic, afectiu, sexual... 

11. Exigim que la separació entre l’església i l’estat sigui efectiva. 

12. Assumim les propostes de l’ecofeminisme. 

13 Estem a favor de la desmilitarització. 

Si vols saber més coses sobre Feministes de Catalunya, o bé vols col·laborar-hi, no dubtis a visitar el seu blog.

I recorda: si tu també vols parlar-nos del teu lloc web o del teu blog, envia’ns l’adreça a info@inoutradio.com i l’inclourem a la secció MUJERES EN BLOG. I si vols, també pots incloure el link d’InOutRadio al teu blog o a la teva pàgina web.

Tags:


Acerca de la autoraDeja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑