Síguenos en:

Mujeres en Blog

Publicado el septiembre 11th, 2015 | por InOutRadio

0

Mujeres en Blog: 'Elcritic.cat'

FacebookTwitterWhatsAppGoogle+Compartir

CRÍTIC és un mitjà de comunicació especialitzat en periodisme d’investigació impulsat per una cooperativa de periodistes. Cada setmana edita un reportatge amb profunditat sobre un tema d’actualitat política, econòmica o social. També publica continguts diaris d’opinió, anàlisi i entrevistes, i edita revistes monogràfiques en paper sobre temes de gran interès social. CRÍTIC és una aposta pel periodisme amb #sentitcrític, que es finança mitjançant les subscripcions.

Dins de CRÍTIC hi ha també blogs de feminisme, entre els quals trobem el blog de l’associació Institut Quotidiana (IQ), que treballa per introduir la perspectiva de gènere en el debat social i polític, tot (re)interpretant-la com un element d'innovació, de democràcia, de justícia i canvi social. El blog està coordinat per Maria Freixanet Mateo, investigadora social de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS).

Una de les entrades al blog d’aquest estiu que ja s’acaba es titula ‘Cinc dades que mostren que la igualtat entre homes i dones és un miratge’, i està escrit per Maria Freixanet i Maria de la Fuente. Comença així:

Ja som iguals’. El miratge de la igualtat és aquesta idea generalitzada al nostre voltant que diu les dones ja estan prou bé, que ‘ja no és com abans’, que elles ara tenen poder, per no parlar de qui pensa que les feministes ‘ens estem passant. Res més lluny de la realitat.

L’Observatori iQ, que inaugura avui un blog sobre dones i feminisme a CRÍTIC, recull més de 300 dades que mostren com la vida de les dones continua tenint avui i aquí pitjors condicions que la dels homes. Veiem-ne cinc de molt elementals, però significatives. Cinc dades que ens haurien de fer reflexionar. 

1. Elles han sortit a treballar, però ells no han entrat a casa

2. Treballen més; però també tenen menys diners i menys salut

3. Els rols i estereotips de gènere ens marquen la vida

4. Allò que compta té segell masculí

5. I la política és el reflex de la societat (...) 

Podeu llegir l’entrada sencera, que és molt interessant, en aquest link:

http://www.elcritic.cat/blogs/feminismecritic/2015/07/08/cinc-dades-que-mostren-que-la-igualtat-entre-homes-i-dones-es-un-miratge/

 

I recordeu: si vosaltres també voleu parlar-nos del vostre web o blog, envieu l’adreça a info@inoutradio.com i l’inclourem en la secció MUJERES EN BLOG. I si voleu, també podeu incloure el link d’InOutRadio al vostre blog.

Tags:


Acerca de la autoraDeja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑