Síguenos en:

Artisteando

Publicado el abril 9th, 2021 | por (Admin) Ana Satchi

0

La 29a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona continua el seu recorregut per reflexionar sobre el ciberfeminisme

FacebookTwitterWhatsAppTelegramCompartir

Aquest 2021 es compleixen 30 anys del Manifest Ciberfeminista per al Segle XXI, redactat per l'irreverent col·lectiu australià VNS MATRIX. Uns anys abans, Donna Haraway havia publicat El manifest cyborg (A Cyborg Manifesto, Socialist Review, 1985) que va resultar inspirador per a les artistes i activistes que poc després iniciarien l'onada ciberfeminista, una mena de moviment global connectat que especularia al voltant de les possibilitats d'una cultura digital feminista.  

Els primers dotze mesos de la pandèmia actual ens han impulsat als entorns digitals, fent esclatar l'ús d'internet i exposant la virtualitat d'allò quotidià, deixant a l'aire la bretxa digital, popularitzant les preocupacions al voltant de la ciberseguretat i dinamitant els límits, ja erosionats, de les esferes pública i privada.  

Per aquests motius, la 29a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona vol dedicar un espai de reflexió i creació col·lectiva a la pràctica ciberfeminista: recuperem part del llegat d'aquests trenta anys d'explosió cíborg i de net-art feminista de la mà de la pensadora i escriptora Remedios Zafra i dediquem la convocatòria de creació audiovisual El vídeo del minut al tema CIBERESPAIS.  

Pensadora: Remedios Zafra

Dimarts 20 d'abril a les 18.30h als cinemes Girona –  Entrada gratuïta 

La Mostra dedica el programa Pensadora a Remedios Zafra, investigadora i divulgadora de la història ciberfeminista al nostre país i al món global connectat. Celebrem el trenta aniversari del Manifest Ciberfeminista per al Segle XXI de les australianes VNS MATRIX amb un programa que inclou la conferència de Remedios Zafra i la projecció de cinc peces que mostren algunes de les preocupacions, debats i estètiques de l'art digital i la resistència virtual feminista al llarg dels darrers 30 anys. 

Un programa que ens proposa reconnectar amb el codi i reapropiar-nos, una vegada més, del ciberespai.  



Undaddy Mainframe. Soda Jerk (Austràlia, 2014. 2')

Bonding Booth. VNS Matrix (Austràlia, 1993, 6')

The Intruder. Natalie Bookchin (Estats Units, 1999. 12')

Seneb. Tabita Rezaire (Sud-Àfrica, 2016. 8')

Mex and the Animals. Elisa Gleize (Canadà) 2020. 9')

El vídeo del minuto  arriba  a la seva 25a edició amb el tema "Ciberespai".

 Després d'un any de confinaments i augment de l'ús d'internet, aquest 2021 us proposem generar un arxiu de vídeos d'un minut sobre les vides online i les possibilitats de la hiperconnexió (o de la hiperdesconnexió), tot invocant, en clau ciberfeminista, una onada de grrrl-gloria.  Tota la informació a: 

Tags: ,


Acerca de la autora

Soy una mujer inquieta por definición, divertida, sociable, agradable, feliz, un poco harta de los clichés y las formas establecidas. Ya hace más de 10 años que me subí al rollo este del podcast, que ahora se ha puesto tan de moda. Enamorada de la radio y sus derivadas, del sonido, de las voces y de lo que me hace volar. Intento dirigir esta bonita propuesta de radio-podcast sáfico y hacer entre todas un lugar mucho más bonito.



Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑