Síguenos en:

Artisteando

Publicado el febrero 5th, 2019 | por (Admin) Ana Satchi

0

Liz Castro, directora d’AIXETA, ens explica en que consisteix la nova plataforma de micromecenatge continu

FacebookTwitterWhatsAppGoogle+Compartir

AIXETA és el nou projecte online de micromecenatge continu creat per Liz Castro posada en marxa el desembre de 2018. A través de la plataforma, els creadors posen a disposició els continguts que generen -contes, música, poesies, pensaments, fotografies, il·lustracions, artesania, arts visuals, activisme, teatre, guions, arts escèniques, ciència, tecnologia, gastronomia, periodisme, etc.- i els comparteixen amb els mecenes que els aporten mensualment petites ajudes econòmiques a canvi de les recompenses periòdiques establertes (2€, 3€, 5€, 10€, etc.) segons cada grau de subscripció.

Inspirada en l’americana Patreon, i sense equivalent a Europa, l’Aixeta pot permetre als creadors obtenir un coixí econòmic gràcies al gota a gota directe del públic interessat perquè puguin dedicar-se a crear més sense haver de dependre tant d’altres activitats no relacionades amb el seu àmbit de creació però que els proporcionen els recursos per subsistir. Amb el suport de l’Aixeta, es podran concentrar en seguir creant ja que a mesura que ofereixen més continguts poden aconseguir més mecenes i, per tant, més ingressos. I de retruc, l’increment de la producció cultural beneficia a la societat.

A diferència d’altres plataformes de micromecenatge, com Verkami, Tot Suma o Kickstarter que tenen definits un objectiu, un import i uns dies per assolir-los, l’Aixeta està pensada per donar suport de manera continuada i perquè la relació entre el creador i el seu públic es consolidi, que els mecenes puguin ajudar a finançar l’activitat creativa a mig/llarg termini i alhora gaudir de la producció cultural, poguent interactuar-hi, suggerir, comentar… Són així plataformes complementàries, ja que les primeres ofereixen suport puntual extraordinari i l’Aixeta proposa una relació llarga i de suport estable.

L’Aixeta neix a Barcelona, hub tecnològic europeu per excel·lència, i ho fa en català, castellà i anglès amb l’objectiu de traspassar fronteres cap a Europa. I és que la llengua és part de la cultura, però en les arts i les creacions es poden presentar els continguts en totes les llengües o en cap fins i tot. És, a més, una associació sense ànim de lucre que s'autofinança amb el 5% de les donacions dels mecenes que gestiona. Obrir una pàgina a l’Aixeta és gratuït pel creador, i de les subscripcions que va assolint, rep els donatius en forma de subvenció a través de la plataforma de pagaments Stripe.

Més informació

Tags: ,


Acerca de la autoraDeja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

He leído y acepto el Aviso Legal y la Política de Privacidad

Ir al principio ↑